IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сам да си построиш къща?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • цени на дървени сглобяеми къщи

    divak, що за въпрос Има значение квадратурата, дебелината на панела, дали е едно или двуетажна, колко прозореца имаш, всичко...

    Моята пак казвам е строена преди 7-8 години и тогава излезна към 25 000 $. На 2 етажа с всичко дървено и от тях. 170кв. жилищна площ.
    Звънни и питай...

    Най-големите преимущества на тези къщи обаче са скоростта на строеж и изолацията спрямо монолитно жилище. Специалистите там казват, че даже да ти е външно изолирана монолитната къща, колоните провеждат студ от земята и трябва и вътрешно да се изолира. Тогава пък почва да се образува мухъл между стената и изолацията и т.н.
    Този тип къщи са "дишащи". Практически е невъзможно задържането на влага и образуване на мухъл.

    Коментар


    • Re: Сам да си построиш къща?

      А бе ,тоя да не е оня дет разпитваше за черепа одеве?!?!? Той сигурно търси парцел за нов "блок" да построи...предния,разпродадения и той сигурно е бил върху парцел от 200м2...
      Първоначално изпратено от B.Graham
      Първоначално изпратено от obi4am anita naneva
      за парцела може да намериш и по-евтин гледам обявите в бояна беловодски път по 100 ,200,400 евро за м2 парцел е кой ги дава тези пари после в бг средната заплата била 500 лева за такива цени значи средната заплата в бг е 10 000 лева на месец а повече от 50 евро за м2 в околкостите на софия не давам даже и 50 евро са много и сега си търся 200 м2 парцел в регулация с 50% плътност на застрояване в бояна или беловодски път
      Първо в състояние на депресия недей да купуваш имоти.Второ не знам как ще намериш парцел 200 кв.м.И трето ..... абе пич ти за точки и запетайки чувал ли си?
      自由西藏

      Коментар


      • кажи колко пари излезе

        Коментар


        • Най-добрият и лесен начин да си построиш къща е: http://www.bialborad.com/
          Живея в такава 7ма година. Изработиха ни архитектурен план по наша идея за около 2 седмици. Проект за около 2 седмици. Изработка на панелите - пак толкова и се оказа, че за 2 месеца имах къща от идеята до ключ. Цената е конкурентна на всичко останало на пазара, а качеството не е сравнимо. Без саниране и изолации се топлим с минимално вложени средства и енергия. Лятото е хладно..Абе изобщо - влезте и вижте.
          Ако се насочите към такъв тип строителство внимавайте да не се хванете с фирми ментета, каквито са се навъдили много напоследък.

          Коментар


          • До арогантният селянин с бленувани 200Е на м2.
            Ако бе продал на 50Е преди 5г и инвестирал в себе си и децата си , щеше да има полза от имота на бащинията ти.
            Простотията ти и недоносено финансоФо състояние те води до алкохолизъм и хронична омраза към хората.
            Сега ще плачеш и рИвеш до бога за пропуснатия и бленуван стандарт...
            Като пример:
            В болница съм през лятото.До мен стареца се хвали, че има 40-50 дкр след Владая...Предлагат му маса пари..Иска още, бащиния му била..
            Изписват го и лекарят препоръчва лекарства - от 50-80 лв, според качеството.
            МАЛИИИИИИ, жена му като тегли ред сълзи, ред сополи - били БЕДНИ....драйфа ми се...
            Хич не искам да се "БЪТАМ във висшата класа на селяните"....

            Коментар


            • Първоначално изпратено от krasi0
              Пичове, само, ако позволите, да вметна, че темата е от миналата година(не се подвеждайте по месеца - Февруари). Човекът сигурно отдавна си е построил къщата и вече си живее в нея. Така че цените тогава бяха едни(говори се за поскъпване на строителните материали), сега тенденцията е малко по-различна. Казвам само, за да не се хабите напразно.
              Хах,прав си,имаше наскоро пак някой,който сам си възроди една стара своя тема и се забавляваше на out-of-date коментарите

              Коментар


              • абе пичове тази тема нарочно я зачекнах ( http://forum.investor.bg/viewtopic.p...=desc&start=25 в средата на темата) за да питам дали цените са актуални

                Коментар


                • Пичове, само, ако позволите, да вметна, че темата е от миналата година(не се подвеждайте по месеца - Февруари). Човекът сигурно отдавна си е построил къщата и вече си живее в нея. Така че цените тогава бяха едни(говори се за поскъпване на строителните материали), сега тенденцията е малко по-различна. Казвам само, за да не се хабите напразно.
                  Забележка: Горният пост не е препоръка за инвестиционни или спекулативни действия!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от iat
                    Чувал е, разбира се ! Човекът даже е употребил 2 запетайки :-) А иначе парцела от 200 квадрата, при това в регулация, ще е нещо уникално :-)
                    По принцип само по изключение може да има под 350кв.м. и под 14м. лице към улица , но някои общини особено в миналото са правили такива дивотии , в Бургас по продължение на голяма транспортна улица парцелите са по 200кв.м. всичките с по над 2 собственика в Приморско има цяла зона с парцели по 1 дка с по 10м. лице )))))

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Dundo1
                      Първоначално изпратено от rtstan
                      Боби е прав, тия смешници така са изстреляли цените на парцелите около София, че аз след неколкомесечно разузнаване теглих една майна на всички селяни, брокери и прочие тъпаци и зачеркнах идеята от плановете си ...

                      пак хвърлям по едно око за парцели, но ...

                      квадратен метър в Герман например за 120 евро? НЕ, мерси
                      Кой е длъжен да се съобразява с теб и финансофото ти състояние, като не ти изнасят нито цените на апартаментите нито на земята си се връщай в провинцията, никому не си притрябвал.Какво си заревал като бита лисица.Е такива като тебе дето ми се правчт на много ''Хай'' не определят кой за колко пари ще си даде бащинията.Ти твойта си гледай първо. Да не мислиш че някой ти е длъжен да доидеш и на готово да живееш като бял човек..Трябва да си платиш..А ако не можеш ще мълчиш.Много чсно, че е супер да се живее в на спокойствие в къщичка и едновременно с това да си с осигурена кариера ..Това си е стандарт на живот и за да можеш да си го позволиш ще платиш 120 150 200 евро...Ако не минаваш на дръг стандарт, който е по евтин..Апартамент.!!! Нещо са ви объркани представите ...Апартамента е по ниско иво в иерархията...Така че не се бътайте във висшата класа на ''селяните''..
                      Kolegi tipi4en primer za selqnin s dve nivi, koito o6te ne prodava i se naduhva, 4e cenite 6te ska4at do bezkrai. E, uvi.....ama nqma da e taka. Shte si prodadete jalkite ku6ti4ki na nqkoi barovec ))))))kato men i posle 6te si kupite po edna BMW M6, 6te se naduhvate o6te 5 godini i decata vi 6te u4at v Elin Pelin ili nqkude tam.
                      A ako me pita6 za6to taka ti pi6a- ne mi haresa otno6enieto ti i tona ti kum drug forumec. A i moje s udovolstvie da tvurdq, 4e i ti u4il v Elin Pelin kato gledam pravopisa i na4ina ti na izrazqvane.
                      Tova v momenta e paradoks v BG - tolkova selqnduri da imat takiva koli i da jiveqt v razko6 bez da imat IQ > dvucifreno 4islo.
                      I tova 6te se korigira do 10 godini - na vsi4ko ima krai
                      +10


                      Освен това,rtstan, не зная защо поставяш апартамента на по-ниско ниво в йерархията...от апартамент до апартамент има разлика,колкото оттук до небето...добавяме и инфраструктурата,близост до болници,училища..няма да изреждам..А,и ето ти малко четиво за забавление.Може да се окажем с прадядовци съседи,кой знае
                      Според сведения от църковни списъци до Освободителната война през 1877-1878 г. в София е имало 1022 християнски къщи с 1150 семейства. Ако се приеме предложената от нашия изтъкнат географ проф. А. Иширков средна численост на едно тогавашно семейство 5 души, излиза, че българите християни в София са били към 6000 души. Първото преброяване на населението в Княжество България е извършено на 31. 12. 1880 г. Според него, София е наброявала 20 501 жители, от които само родените в града са били 11 395, а останалите 9106 са дошли отвън. Или от Освобождението до първото преброяване София като столица вече е нараснала значително. Въпреки това, тя не е била най-големият град в страната.

                      http://sofia.bg/history.asp?lines=316&nxt=1&update=all

                      Коментар


                      • Чувал е, разбира се ! Човекът даже е употребил 2 запетайки :-) А иначе парцела от 200 квадрата, при това в регулация, ще е нещо уникално :-)

                        Коментар


                        • Re: Сам да си построиш къща?

                          Първоначално изпратено от obi4am anita naneva
                          за парцела може да намериш и по-евтин гледам обявите в бояна беловодски път по 100 ,200,400 евро за м2 парцел е кой ги дава тези пари после в бг средната заплата била 500 лева за такива цени значи средната заплата в бг е 10 000 лева на месец а повече от 50 евро за м2 в околкостите на софия не давам даже и 50 евро са много и сега си търся 200 м2 парцел в регулация с 50% плътност на застрояване в бояна или беловодски път
                          Първо в състояние на депресия недей да купуваш имоти.Второ не знам как ще намериш парцел 200 кв.м.И трето ..... абе пич ти за точки и запетайки чувал ли си?
                          Life won't wait for you.

                          Коментар


                          • Re: Сам да си построиш къща?

                            Първоначално изпратено от obi4am anita naneva

                            за парцела може да намериш и по-евтин гледам обявите в бояна беловодски път по 100 ,200,400 евро за м2 парцел е кой ги дава тези пари после в бг средната заплата била 500 лева за такива цени значи средната заплата в бг е 10 000 лева на месец а повече от 50 евро за м2 в околкостите на софия не давам даже и 50 евро са много и сега си търся 200 м2 парцел в регулация с 50% плътност на застрояване в бояна или беловодски път
                            ти нямаше ли по различни планове тая година защо парцели търсиш

                            Коментар


                            • Re: Сам да си построиш къща?

                              .....

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от bate Goiko
                                Първоначално изпратено от TNN
                                Първоначално изпратено от bate Goiko
                                Negramoten и emos благодаря ви като построя къщата ще черпя
                                Мисля, че Ви подвеждат, грубият строеж на еднофамилна къща е поне 250 Е / м2. Особено скъпи са едноетажни разлети сгради, които имат големи основи и покриви, спрямо жилищната площ. А стойността е голяма, защото цените на строителните материали скочиха дори със 100 % :изолации (производни на нефта), арматурата също, защото на времето от Украйна пристигаше евтина, но след това всичко тръгна към Китай за олимпиадата и т.н.
                                Аз мисля къщата да бъде на 2 етажа,около 200 кв.м. ще строя в Бистрица.
                                250 евро не е ли скъпичко става дума без шпакловка и замазка ?Ама като построя ще ви кажа
                                Бате Гойко, мазата е около 30% от цената на къщата. Ако имаш място и ти трябва построй я извън къщата. А иначе цената е 250 ЛВ/м2(но без разрешителните и ПУП-а).
                                Със здраве и много поздрави на Поразяващата ръка.

                                Коментар

                                Working...
                                X